€ 2.500,- van De Kootje Fundatiën

27-01-19: Vandaag is een donatie van De Kootje Fundatiën ten bedrage van  € 2.500,- bijgeschreven op de bankrekening van The Heart for Gambia Foundation.
De Kootje Fundatiën -kortweg Kootje- bestaat uit het Stichtingsbestuur en drie fondsen: Moeke, Jambo & Moose. De focus van het Stichtingsbestuur is gericht op mensen die tussen de wal en het schip dreigen te vallen. Daarnaast ontwikkelt het Stichtingsbestuur eigen initiatieven. Het Moekefonds richt zich op kinderen, het Jambofonds op Afrika en het Moosefonds op dier en natuur. 
Kootje ondersteunt kleinschalige particuliere initiatieven die een blijvende verandering tot stand brengen. Betrokkenheid van de lokale bevolking is daarbij een vereiste. Een door Kootje ondersteunt project dient na een bepaalde periode op eigen kracht verder te kunnen.
The Heart for Gambia Foundation is Kootje zéér erkentelijk voor hun bijdrage. Het bedrag van € 2.500,- zal worden toegevoegd aan het projectbudget voor de renovatie van het OK-complex in het Edward Francis Small Teaching Hospital te Banjul.

Van de oprichter:
“Kootje is het kleine mannetje uit de verhalen die ik mijn kinderen ’s avonds voor het slapen gaan vertelde. Een mannetje dat steeds weer uit het niets opdook en onder de meest benarde omstandigheden de problemen hielp oplossen. Adembenemende oplossingen die mijn kinderen vaak zelf aandroegen, in hun enthousiasme meegesleurd door het verhaal, en die door mij vervolgens werden omgezet in kleurrijke ontknopingen van weer een Kootje verhaal. Deze Kootje, altijd voorzien van een rugzak vol uitkomst biedende spullen, is door middel van de Stichting ‘De Kootje Fundatiën’ tot leven gebracht. Voor het logo van Kootje is ons familiewapen gebruikt en tevens de lijfspreuk ‘sine ope nihil’, waarmee ik wil zeggen dat Kootje probeert te doen wat gedaan moet worden!”


Kootje helpt omdat zonder hulp niets is.