€ 25.000,- van SVMM voor H4G

29-11-19: Vandaag ontving The Heart for Gambia Foundation van Zr. M. Leistra het bericht dat de Stichting Vrienden Medische Missiezusters een bedrag van € 25.000,- ter beschikking stelt voor de renovatie van het OK-complex in het Edward Francis Small Teaching Hospital te Banjul. En hier zijn wij héél erg blij mee !!

Stichting Vrienden Medische Missiezusters
De Stichting Vrienden Medische Missiezusters was jarenlang steun en toeverlaat voor de Medische Missiezusters; er werd bijgedragen aan de projecten die de zusters wereldwijd opzetten om (medische) zorg te verlenen. De Medische Missiezusters werden opgericht door Anna Dengel (1892 – 1980), een dokter die zich het lot aantrok van vrouwen in Pakistan. Zieke moslimvrouwen kwamen vaak in grote problemen omdat (mannelijke) artsen hen niet aan mochten raken. Het was Anna Dengel’s missie om daar wat aan te doen: samen met drie andere vrouwen richtte zij de Medische Missiezusters op. In 1936 werden de zusters door de Rooms-katholieke kerk als congregatie erkend. Bij haar overlijden liet Anna Dengel een bloeiende congregatie na met meer dan vijfhonderd zusters die in ruim twintig landen –niet alleen maar moslimlanden- werkzaam waren.
Met ingang van 2017 geeft Stichting Vrienden Medische Missiezusters daarnaast jaarlijks een bedrag aan organisaties die werkzaamheden uitvoeren die in lijn liggen met het oorspronkelijke werk en de doelstellingen van Medische Missiezusters.

Namens het bestuur en vrijwilligers van The Heart for Gambia Foundation spreken wij hierbij onze nadrukkelijke dank uit voor deze substantiële bijdrage. 

Meer weten over het werk van de Stichting Vrienden Medische Missiezusters? Klik op SVMZ