Mill-Hill College schenkt € 4.550,-

01-12-17: “Het doet mij genoegen u te kunnen melden dat onze Werkgroep Derde Wereld heeft besloten uw aanvraag te honoreren. Wij zullen proberen met de opbrengst van onze 48ste Derde Wereld Rommelmarkt uw project met een bedrag van € 4.550,- (zijnde de aanschaf van een couveuse en klein medisch materiaal) te financieren.” 
Dit is de openingszin van het e-mail bericht dat wij medio 2017 van het Mill-Hill College uit Goirle mochten ontvangen. Het Mill-Hill College is een derdewereldschool. Deze titel kregen zij van Prins Claus bij de opening van het schoolgebouw in Goirle op 21 februari 1974. De verbondenheid met de derde wereld komt voort uit de geschiedenis van de school. Vroeger was het Mill-Hill van de kloosterorde ‘The fathers of Mill Hill’. Deze monniken werden opgeleid om te werken in derdewereldlanden. Nog steeds voelt het Mill-Hill College zich nadrukkelijk verbonden met mensen in de derde wereld en willen dit actief uitdragen. Hiertoe organiseren zij jaarlijks een grootschalige rommelmarkt in het laatste weekend van september. De opbrengst hiervan gaat naar goede doelen in de derde wereld. Hierbij richten zij zich vooral op  projecten die op de lange termijn een positief effect hebben op de leefomstandigheden van mensen in ontwikkelingslanden.

Op zondag 24 september 2017 heeft de 48ste Derdewereldrommelmarkt plaatsgevonden en op 1 december 2017 is door het Mill-Hill College een bedrag van € 4.550,- toegevoegd aan de bankrekening van The Heart fot Gambia Foundation.

Bestuur en Vrijwilligers van The Heart for Gambia Foundation zijn zéér verguld met deze geweldige bijdrage.

Aan alle leerlingen van Mill-Hill: hartelijk dank voor jullie inzet !!!