Stormschade Gambia

21-07-21: Op 14 juli 2021 heeft een ongekend hevige storm veel huizen en scholen in Gambia zwaar beschadigd. Héél snel zijn diverse acties en initiatieven ondernomen om de getroffen gezinnen en instanties te ondersteunen en reparatiewerkzaamheden uit te voeren. Niet in de laatste plaats opgezet door Gambianen zelf.

Verenigde Stichtingen Gambia
Naar aanleiding hiervan heeft de Verenigde Stichtingen Gambia (VSG) -waar óók The Heart for Gambia Foundation onderdeel van uitmaakt- haar bankrekening opengezet voor donaties om noodhulp te verlenen. VSG werkt daarbij nauw samen met het Gambiaanse Rode Kruis (The Gambia Red Cross Society) die praktische ondersteuning geeft op het gebied van onderdak, hygiëne en voeding. Met de ingezamelde gelden kunnen de vrijwilligers van The Gambia Red Cross Society nog meer gezinnen bereiken, vooral in de zwaarst getroffen gebieden in het binnenland.
Alle donaties die bij de VSG binnenkomen zullen zo snel mogelijk worden overgeboekt naar Gambia, zodat ze direct ingezet kunnen worden, waar dat het meest nodig is. Uiteraard heeft ook The Heart for Gambia Foundation een stevige duit in het zakje gedaan. 

Ook meehelpen?
Doneren kan op IBAN NL73 INGB 0007 1799 07 ten name van VSG onder vermelding van Stormschade Gambia.
Alle donaties zijn welkom, VSG-lid of niet, het is gewoon heel hard nodig.
Hartelijk dank voor uw bereidwillige medewerking.