Teutenmarkten in Bergeijk

16-07-18: Traditiegetrouw worden op de opeenvolgende woensdagen 18 juli, 1 augustus en 15 augustus 2018 in het Kempische dorp Bergeijk weer Teutenmarkten georganiseerd. Deze gezellige en vooral toeristische markt is opgedeeld in drie themapleinen. Zo kunnen zowel handelaren als kinderen hun waren bieden, terwijl op het dorpsplein voldoende ruimte is voor de vele oude ambachten die daar dan gedemonstreerd worden.
De naam van deze toeristische markt, de Teutenmarkt, is afkomstig van de handelaren die vanaf de 17e eeuw tot eind 19e eeuw vanuit de zuidelijke Kempen in Noord-Brabant verre reizen maakten om hun koopwaar aan de man te brengen. Deze handelaren werden Teuten genoemd. Deze naam dankten ze aan hun reis door het Duitse Westfalen. In deze streek maakte men gebruik van het woord Tuotte, dat trekvogel betekent.
Vrijwilligers van The Heart for Gambia Foundation zijn alle dagen aanwezig om vanuit een sfeervol ingericht kraampje onze gebruikelijke enveloppen-actie te presenteren. Bezoekers aan de H4G-stand kopen voor € 1,- een gesloten envelop met daarin een kaartje, waarop staat aangegeven welk prijsje ze in ontvangst mogen nemen. Oftewel: altijd prijs, groot of klein !!
De opbrengst is voor de nieuw te bouwen Andrew Mensha School in Kunkujang.