Vrijwilligersdag H4G geslaagd

14-04-19: Nagenoeg alle vrijwilligers waren aanwezig op onze Vrijwilligersdag op 13 april jl. in de gezellig ingerichte ontmoetingsruimte van Vakantieoord De Hulsdonken in Bergeijk. Sterker: iedereen was blij verrast én enthousiast toen Maarten Wassenberg van Stichting Bouwen -onze partner in Gambia die op dit moment toevallig even in Nederland was- als een ‘Mistery Guest’ ook in Bergeijk aanschoof. Het was meteen een gezellige drukte van jawelste: handen schudden, kussen, herinneringen ophalen en … nieuwe verhalen vertellen !
Na een hartelijk welkom en een korte uiteenzetting over alle ontwikkelingen binnen de stichting startte Franca Arts haar dia-presentatie over de bouw en opening van Sander’s Clinic. Een boeiend verhaal met een korte uitleg over de naamgeving -het gebouw draagt de naam van Sander Arts, de overleden voorzitter van The Heart for Gambia Foundation- met een nadrukkelijk dankwoord voor de prachtige prestatie die hier door Stg. Bouwen geleverd is. Ook een ontroerend verhaal als het ging over het ophangen van de foto van Sander en het verstrooien van (een gedeelte van) zijn as rondom het oranament waarop zijn naam in Gambiaans mozaïek prachtig prijkt. Daarna vertelde Ton Buelens over de opzet van de Metal Workshop op de St. Peters School in Lamin. Bijzonder interessant was het gedeelte hoe vijf studenten zelfstandig het initiatief namen om -onder begeleiding van Ton- hier een ‘zelfstandig’ bedrijfje van te maken. De meest mooie producties kwamen op het scherm voorbij: een zelf ontwikkelde steenkruiwagen, een kruiwagen voor het vervoer van cement en beton bestaande uit een opengeslepen olievat, een verzameling zelfgemaakte rood-witte blindegeleidestokken, een grote driewieler ontwikkeld en gebouwd voor een leraar met een beenprothese. Prachtige beelden allemaal! 
Na de pauze werd het zaaltje ingericht als een soort museum-theater. Met spandoeken, grote fotolijsten, fotoboeken, banners en posters deelden Eline Smulders en Marijke Orie hun ervaringen over de door hun gerealiseerde projecten. Een goentetuin, een dierenverblijf en een overkapping voor lunchende kinderen in Marakissa. Niet te missen was hun indringende verhaal over de (ver)nieuwbouw en renovatie van het OK-complex binnen het Edward Francis Small Teaching Hospital te Banjul. De gezellige rondgang in dit pop-up museum leverde prachtige beelden op. Na de nodige hapjes en drankjes, uitstekend verzorgd door onze sympathieke gastvrouw Riëtte, schoof iedereen aan voor de overheerlijke afsluitende Chineese maaltijd, waarna eenieder met een goed gevulde maag, maar bovenal met meer dan een goed gevoel, weer huiswaarts keerde.